FAQ

Frequently Asked Questions

Algemeen

Ik heb interesse, hoe kan ik me inschrijven?

Maak een account aan op de website en laat je gegevens achter. Vervolgens houden wij je op de hoogte van alle ontwikkelingen. Zodra je jouw woningvoorkeuren kunt doorgeven, ontvang je hierover een mail. Je kunt dan via jouw account aan de slag. Je maakt je interesse kenbaar voor jouw voorkeurswoningen en doorloopt de stappen van het inschrijfformulier.

Zijn er naast de huurprijs nog servicekosten?

Ja, de servicekosten bedragen € 47,50.

Zijn de huurprijzen inclusief of exclusief warmte, water en licht?

De huurprijzen zijn exclusief. Dit betekent dat je zelf nog verantwoordelijk bent voor het afsluiten van een contract met een energieleverancier, Brabant Water en warmte.

Kan ik het appartement bezichtigen?

Je bent vast nieuwsgierig hoe de appartementen eruitzien. Omdat de appartementen nog in aanbouw zijn, is het niet mogelijk om te bezichtigen. Om je een goed beeld te geven van de appartementen, vind je op de website impressiebeelden, foto’s en plattegronden.

Wanneer worden de appartementen opgeleverd?

De appartementen in Merchant worden naar verwachting Q4 2022 opgeleverd. Omdat de woningen nog in aanbouw zijn, is dit een prognose. Uiteraard houden we je op de hoogte van de bouwvorderingen.

Zijn er ook sociale huurwoningen?

Ja, voor de sociale huurwoningen moet je terecht bij woninginzicht.nl De inschrijfperiode hiervan loopt van 17 mei tot en met 20 mei 2022.

Inschrijven

Zijn er inschrijfkosten?

Je hoeft geen inschrijfkosten te betalen. Ook zijn er geen bemiddelingskosten of courtage verschuldigd.

Hoe zit het met de privacy van mijn gegevens en documenten?

Wij verwerken persoonsgegevens om aan onze verplichting richting de verhuurder te voldoen. Dit doen we uiteraard in overeenstemming met de geldende wettelijke verplichtingen. Wil je meer weten? Lees dan onze privacyverklaring op de website.

Huurvoorwaarden

Wat zijn de inkomensrichtlijnen om te kunnen huren?

Om een woning te kunnen huren is het belangrijk dat je iedere maand jouw huur kunt betalen. De volgende inkomensrichtlijnen zijn hiervoor opgesteld:

  • Minimaal bruto maandinkomen van 3,5 keer de maandhuur;
  • Bij twee inkomens telt het tweede inkomen voor 50% mee;
  • Gepensioneerden hebben vanwege de lagere belastingdruk een minimaal bruto maandinkomen van 3 keer de maandhuur nodig.

Vakantiegeld, vaste bonussen en een dertiende maand mogen bij het bruto jaarinkomen opgeteld worden.

Wil je meer informatie over de inkomenseisen en de huurvoorwaarden. Kijk dan bij procedure en voorwaarden.

Welke documenten moet ik aanleveren?

Tijdens het inschrijfproces voor de definitieve verhuur worden documenten opgevraagd. Dit zijn voornamelijk documenten ter onderbouwing en controle van jouw inkomen, vermogen en identiteit. Welke documenten dit zijn, is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Dit kun je vanaf de definitieve verhuur bekijken in jouw accountomgeving.

Is het mogelijk om te huren met een garantstelling?

Er wordt geen garantstelling van derden geaccepteerd. Vanwege de extra risico’s die een garantstelling met zich meebrengt, is het van belang dat huurders zelfstandig de huur kunnen betalen.

Wat is de minimale huurtermijn?

De huurovereenkomst wordt aangegaan voor de minimale termijn van twaalf maanden en wordt daarna automatisch verlengd. Na deze twaalf maanden geldt een opzegtermijn van één kalendermaand.

Is er een waarborgsom van toepassing?

Standaard wordt er een waarborgsom gesteld van één keer de maandhuur. In specifieke gevallen zal er meer dan één keer de maandhuur als borg worden gesteld. Dit is bijvoorbeeld bij een tijdelijke arbeidsovereenkomst, als je een eigen bedrijf hebt of niet volledig aan de gestelde (inkomens)eisen voldoet.

Afwerking

Hoe is de keuken afgewerkt?

De keuken is voorzien van hoogwaardige inbouwapparatuur waaronder een inductiekookplaat, afzuigkap, koelkast, combi-oven en een vaatwasser. De keukenopstelling verschilt per woning en staat ingetekend op de woningplattegrond.

Hoe zijn het toilet en de badkamer afgewerkt?

De appartementen zijn voorzien van een badkamer met inloopdouche, wastafel en spiegel. Daarnaast bevindt zich in sommige appartementen een vrijhangend toilet in de badkamer. Andere appartementen hebben een separate toiletruimte met vrijhangend toilet en fonteintje.

Hoe zijn de wanden, vloeren en plafonds afgewerkt?

De wanden in het appartement worden sausklaar opgeleverd, met uitzondering van de berging en toiletruimte. Je kunt de wanden naar eigen smaak schilderen. De plafonds zijn voorzien van wit spuitwerk.

Er ligt een geëgaliseerde dekvloer in de woning. Als huurder kan je zelf naar eigen smaak een vloer zoals een laminaat of PVC-vloer leggen. De vloeren zijn voorzien van vloerverwarming.

Hoe duurzaam is mijn woning?

Kies je voor Merchant, dan kies je voor duurzaam wonen met optimaal wooncomfort. De woningen in Blok I, Blok II en Blok III zijn volledig gasloos. Daarnaast zijn deze voorzien van vloerverwarming en aangesloten op de warmtepomp. Ook zijn deze daken voorzien van zonnepanelen.

In de appartementen van Blok IV bevindt zich een gasaansluiting. Deze appartementen zijn dan ook niet aangesloten op de warmtepomp en zonnepanelen.

Voorzieningen

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Sommige appartementen beschikken over een parkeerplek. De parkeerplekken zijn gelegen naast het complex op eigen terrein. 

Zit er een externe berging bij de woning?

Sommige appartementen beschikken over een externe berging. Voor meer informatie verwijzen wij je naar de woningzoeker.

Staat je vraag er niet bij? Stel jouw vraag dan hier.